آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر
آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر به عنوان یکی از مشهورترین ممالک عربی در جنوب ایران می تواند برای بسیاری از افراد هنگام سفر همراه با تور قطر جالب باشد. بعد از جام جهانی 2022، این کشور توانست نام خود را بر سر زبان ها بیندازد و نقش پررنگ تری را در تعاملات بین کشورها داشته باشد. با ما همراه باشید تا با این کشور ثروتمند عربی آشنا شویم.
معرفی اجمالی کشور قطر
اگر دوست دارید به آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر بپردازید، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. دقیقا یک قرن پیش، قطر یک کشور غیر قابل سکونت با مساحتی کمتر از 12 هزار کیلومتر مربع بود که کسی به آن اهمیتی نمی داد اما اکنون رتبه 4امین کشور ثروتمند جهان را دارد. قطر یکی از همسایگان جنوبی ایران است که وسعتی به اندازه استان قم و جمعیتی کمتر از مشهد دارد. این کشور اما نقش مهمی از نظر اقتصادی، سیاسی و ترابری در دنیا دارد.
قدمت کشور امروزی قطر که با نام Qatar شناخته می شود، به ابتدای قرن 20 باز می گردد که تحت حمایت بریتانیا تشکیل شد. این کشور استقلال خود را از سال 1971 بدست آورده و نوع حکومت داری آن به صورت موروثی است. هم اکنون فردی به نام امیر تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی که جوان ترین حکمران در بین کشورهای عضو شورای خلیج فارس است، رهبری این کشور را بر عهده دارد. قابل ذکر است که هرچند نظام حکومتی این کشور موروثی است اما مورد توافق 98 درصد مردم آنجا می باشد.
برای آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر می توان به چند نکته مهم دیگر نیز اشاره نمود که عبارتند از:
- گروه های قومی ساکن در این کشور شامل 14 درصد قطری، 40 درصد عرب های دیگر منطقه، 36 درصد از مردم جنوب آسیا و 10 درصد از نقاط دیگر آسیا هستند.
- طبق سرشماری که در سال 2022 انجام شده است، جمعیت این کشور بالغ بر 2.980 میلیون نفر می باشد. (کمی پایین تر از جمعیت 3 میلیون مشهد)
- واحد پولی این کشور، ریال قطری بوده و پیش شماره تلفن آن +974 است.
- هرچند جمعیت قطر نزدیک به 3 میلیون نفر ثبت شده اما از این رقم، یک دهم شهروندان ملیت قطری دارند و مابقی افراد مهاجر می باشند.
- در میان کشورهای جهان عرب، قطر به عنوان سومین سرزمین عربی با شاخص توسعه انسانی شناخته می شود.
حال در قسمت بعدی با ما همراه باشید تا ابتدا به آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر بپردازیم.
آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر – اقتصاد قطر
در قدم دوم از آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر، می خواهیم وضعیت اقتصادی این مملکت عربی ثروتمند را بررسی کنیم. برای همه ما جالب است که بفهمیم چرا این کشور رتبه های بسیار خوبی در شاخص های توسعه انسانی، رفاه زندگی و بودجه بالا دارد. در این خصوص ابتدا باید بدانید که:
- مهم ترین دلیل غنی و ثروتمند بودن کشور قطر به لطف منابع استراتژیک آن یعنی نفت و گاز است که اولین بار در سال 1939 کشف شد و اقتصاد قطر را دگرگون کرد.
- با رشد این صنعت، مدرن سازی و هجوم سرمایه گذاری توانست این کشور را به یکی از سرزمین های ثروتمند با رفاه بالا تبدیل کند.
- در مجموع بیش از 50 درصد از کل درآمدهای کشور قطر از نفت و گاز هستند که بودجه آن تقریبا نصف ایران (سال 2022) می باشد.
در آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر باید به این نکته توجه کنید که این کشور 3امین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان را دارد. همچنین 2امین صادرکننده بزرگ گاز طبیعی می باشد. از نظر منابع نفتی نیز قطر 15امین کشور جهان بوده که 1.5 میلیون بشکه تولید نفت را به خود اختصاص داده است.
دیگر جزئیات مهم در مورد اقتصاد قطر
تا اینجا فهمیدیم که اقتصاد قطر در بیش از 50 درصد آن وابسته به نفت و گاز است. راجع به مابقی مواردی که سهم مهمی در اقتصاد این کشور دارند می توان گفت:
- تولید فرآورده های نفتی.
- خدمات مالی و سرمایه گذاری.
- توریسم و گردشگری و خدمات حمل و نقل هوایی و دریایی.
- تولید مواد غذایی به خصوص در بخش کشاورزی و ماهیگیری از جمله تولید گوشت و غلات و شیر.
- تولید و استفاده از شرکت های صنعتی در بخش پتروشیمی، فولاد و آلومینیوم، تولید سیمان، آرد و غیره.
قطر در سالهای اخیر تلاش کرده است تا در راستای استقلال اقتصادی خود عمل کند و در این راه اقداماتی را انجام داده است. از جمله ساخت بندر Hammadport، راه اندازی مزرعه شیر 700 میلیون دلاری و غیره.
آشنایی با قوانین کشور قطر
برای تکمیل موضوع این مقاله با عنوان آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر، راجع به قوانین این کشور مطالبی را بیان می کنیم که به شرح زیر می باشند:
- شریعت اسلام، مبنای اصلی قوانینی است که در کشور قطر وضع شده است. بنابراین بسیاری از احکام از جمله ارث، حقوق کیفری و مواردی از این قبیل بر این مبنا هستند.
- زنان قطر حق رای، کار در مناصب عمومی و ورزش و تحصیلات را دارند. قوانین سختگیرانه ای برای این دسته از افراد وجود ندارد. با این حال ذکر این نکته جالب است که حقوق (دستمزد) زنان معمولا 25 – 50 درصد کمتر از مردان می باشد. این تفاوت بیشتر مربوط به مزیت ها و کمک های تعلق گرفته می باشد.
- از نظر پوشش لازم است حتما بدانید که قطر قوانین سختی را برای حجاب وضع کرده و زن و مرد، چه خارجی یا قطری باید آنها را رعایت کنند. مثلا پوشیدن لباس بدن نما در عموم یا عدم پوشاندن موهای سر ممنوع است.
- رعایت قوانین در مناسبت های اسلامی نظیر ماه رمضان نیز مهم می باشد. مثلا خوردن و نوشیدن در ملاء عام در این ماه ممنوع است.
- تشکیل احزاب سیاسی و اتحادیه های کارگری ممنوع است.
با توجه به این موارد، بهتر است آشنایی با قوانین و وضعیت اقتصادی کشور قطر را جدی بگیرید که در این مقاله به صورت اجمالی به آن پرداختیم.