تهران:
برای آشنایی بیشتر و معرفی و شناخت تهران و جاذبه های گردشگری تهران با هرمس همراه باشید.
معرفی:
تهران پرجمعیتترین شهر و پایتخت ایران، مرکز استان این شهر و شهرستان تهران است. با ۸٬۶۹۳٬۷۰۶ تن جمعیت،بیست و چهارمین شهر پرجمعیت جهان و پرجمعیتترین شهر باختر آسیا بهشمار میرود. کلانشهر تهران نیز دومین کلانشهر پرجمعیت خاورمیانه است.
از دید ناهمواریهای طبیعی، شهرتهران به دو ناحیهٔ دشتی و کوهپایهای البرز تقسیم میشود .
این شهر دارای اقلیم نیمهخشک است. در بیشتر سالها، فصل زمستان نیمی از کل بارشهای سالانهٔ تهران را تأمین میکند و تابستان نیز کمبارانترین فصل در تهران است. شهری با گوناگونی گروههای قومی است اما جمعیت خارجی آن کم است. به عنوان بزرگترین شهر فارسیزبان جهان، اکثریت مردم تهران را پارسیان تشکیل میدهند . بیشتر مردم این شهر رسماً مسلمان و شیعهٔ دوازدهامامی هستند.
دیگر جوامع مذهبی در این شهر شامل بهائیان، زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان میشود. جرائم ارتکابی و مسائلی همانند نقض حقوق کودکان و زنان، از مشکلات این شهر هستند.
پیشینهٔ زندگی در تهران:
پیشینهٔ زندگی در این شهر به دوران نوسنگی برمیگردد و کاوشهای باستانشناسی صورت گرفته در شهرتهران، منجر به کشف اسکلتهای ۷۰۰۰ سالهٔ انسان و ابزارهای سنگی شد.
در اوایل سده هفتم، با ویرانی شهر ری و مهاجرت مردم آن به شهرتهران، دانش تجارت، ساختوساز و شهروندی مردم ری به شهرتهران انتقال یافت و باعث پیشرفت آن شد.در دوران صفوی بسیار بر اهمیت تهران افزوده شد اما سرچشمهٔ شکوفایی و پیشرفت این شهر، به پایتختی آن برمیگردد. آقا محمدخان قاجار، بنیانگذار دودمان قاجار که پس از بارها تلاش برای تصرف تهران، بالاخره موفق به انجام این کار شده بود، در نوروز سال ۱۱۶۵، پس از سالها جنگ با خاندان زند و مدعیان پادشاهی، تهران را پایتخت خواند.
تبدیل شدن شهرتهران از شهری معمولی به یک پایتخت مدرن، از دوران پهلوی شروع شد. در دوران پهلوی، امور کشوری در پایتخت متمرکز شد و شمار کارکنان دولتی در شهر به سرعت افزایش یافت؛ در این دوران، شهر تهران علاوه بر دو وظیفهٔ سیاسی و تجاری، وظیفهٔ اداری را نیز پذیرفت. با انقلاب ۱۳۵۷ و آغاز جنگ ایران و عراق، برای نزدیک به یک دهه توسعهای در تهران صورت نگرفت و پس از پایان این دوره، توسعهٔ پایتخت ایران ادامه یافت و تهران به کانون پذیرش جمعیت در ایران تبدیل شد.
بررسی ازنظر اقتصادی:
تهران کانون اقتصادی ایران است و اولین منطقهٔ صنعتی این کشور محسوب میشود اما فعالیتهای اقتصادی بینالمللی نقش چندانی در شمار شاغلهای آن ندارد. بر اساس آمار سال ۱۳۹۵، سهم تهران در کل تولید ناخالص داخلی ایران ۲۱ درصد است و با اختصاص نیمی از بخش صنعت کشور به خود، نقش مهمی در اقتصاد ایران دارد.
این شهر یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران به حساب میآید و دارای مجموعهای از جاذبههای گردشگری است که شامل کاخها و موزههایش میشود. برج آزادی نماد تهران است و از منشور کوروش بزرگ، برای نخستینبار در این مکان پردهبرداری شد. برج میلاد نیز نماد دیگر شهرتهران و بلندترین برج ایران است. شهرتهران با میزبانی بازیهای آسیایی ۱۹۷۴، نخستین شهر در خاورمیانه بود که میزبان بازیهای آسیایی میشود و مجموعه ورزشی آزادی به عنوان یکی از پیشرفتهترینهای آن دوران، همزمان با این بازیها در ۱۰ شهریور ۱۳۵۳ گشایش یافت.
بررسی از نظر اداری:
از نظر اداری، شهرتهران به ۲۲ منطقه و ۱۲۲ ناحیهٔ شهری تقسیم شدهاست و شهرهای تجریش و ری را دربر گرفتهاست. ادارهٔ شهر توسطشهرداری تهران انجام میشود. شهردار تهران توسط شورای شهر تهران انتخاب میشود و این شورا بر عملکرد شهرداری نظارت و برای ادارهٔ شهر، قانونگذاری میکند.
در سال ۱۳۴۷، نخستین طرح جامع شهرتهران، با افق ۲۵ ساله و با مسئولیت عبدالعزیز فرمانفرمائیان وویکتور گروئن تهیه شد که تاکنون از مهمترین مبنای قانونی توسعهٔ شهرتهران بودهاست. به عنوان یک مرکز سیاسی و اداری، مهمترین نهادهای دولتی و قضایی ایران، همانند وزارتخانهها و مجلس شورای اسلامی که شهرتهران ۳۰ نماینده در آن دارد، در این شهر واقع شدهاست. این شهر دارای دو فرودگاه بینالمللی امام خمینی و مهرآباد است که از پررفتوآمدترین فرودگاهها در ایران هستند.
گردشگری
شهرتهران یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران به حساب میآید .
این شهر دارای مجموعهای از جاذبههای گردشگری است که شامل :
- کاخها
- موزه
- میدان و برج آزادی
- برج میلاد
- پل طبیعت
- کاخ گلستان
از جاذبههای گردشگری مهم شهر هستند.
عراقیها بیشترین درصد مسافران خارجی شهرتهران را از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ تشکیل میدادند. پس از عراقیها، آذربایجانیها دومین گروه مسافران وارد شده به شهرتهران بودهاند. . سومین گروه مربوط به افغانستان می باشد . رده های بعدی به ترتیب ترکیه و ترکمنستان قرار دارند .
شهرتهران با جذب ۱/۶۴ میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۶ میلادی، یکی از مهمترین شهرهای خاورمیانه در زمینهٔ گردشگری بودهاست.
همچنین شهرتهران پس از شهرهای دبی، ژوهانسبورگ، ریاض و ابوظبی، در رتبهٔ پنجم از دیدگاه شمار ورود گردشگران خارجی در سال ۲۰۱۶ در مناطق آفریقا و خاورمیانه قرار داشت و گردشگران خارجی تهران در این سال، نیم میلیارد دلار هزینهکرد داشتهاند.